krom laminaat

Onderhoud diensten

Stadhouders parketvloeren in Terheijden verzorgt het onderhoud aan houten vloeren voor particulieren, bedrijven en instellingen. Het werkgebied is ongeveer 100 km rond Breda. Parket is een prachtig natuurproduct en verkrijgbaar in heel veel houtsoorten en uitvoeringen. Het is ook een duurzaam materiaal en heeft een grote slijtvastheid.

Om een optimale levensduur te bereiken is het belangrijk om uw parketvloer goed te laten onderhouden door Stadhouders parketvloeren. Ook voor het onderhoud van uw laminaat of PVC vloer kunt u ons inschakelen. Een houten vloer die er dof uit gaat zien verliest zijn aantrekkelijke uiterlijk. Ook kan de parketvloer butsen of krassen gaan vertonen.

Stadhouders parketvloeren kan het incidenteel onderhoud aan uw parketvloer verzorgen. Uw vloer wordt dan waar nodig gepolijst en opnieuw in de olie gezet. Om er zeker van te zijn dat uw houten vloer regelmatig onderhouden wordt kunt u ook gebruik maken van onze voordelige onderhoudscontracten. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een periodiek onderhoud van uw houten vloer en verlengt u de levensduur van de vloer aanzienlijk.Wat kan u doen tegen het kromtrekken van uw parket

Als een vloer bol gaat staan of kromtrekt is dat meestal te wijten aan een te hoge vochtigheid van de ondervloer. Optrekkend vocht uit de kruipruimte is een beruchte oorzaak. De kruipruimte dient voorzien te zijn van ventilatieroosters in tegenovergestelde richting. Als deze ontbreken of verstopt zijn geraakt, dan kan de luchtvochtigheid in de kruipruimte te hoog worden. Waardoor de vloer waarop het parket is aangebracht te vochtig kan worden.

Vocht en hout zijn gezworen vijanden, bij een te lange blootstelling van uw parket aan vocht zal deze houten vloer onvermijdelijk kromtrekken. Ook een lekkage kan het parket doen kromtrekken of opbollen.

Ook het vrijlaten van voldoende ruimte aan de randen van de parketvloer kan veel problemen voorkomen. Hout is een natuurlijk materiaal dat werkt. Heeft u twijfels of u de parketvloer of laminaatvloer zelf goed kunt leggen? Laat u het dan aan een professioneel bedrijf met veel ervaring over. Stadhouders parketvloeren beschikt over de kennis en de materialen om uw nieuwe houten vloer goed te leggen, wat garant staat voor een duurzame vloer, zonder problemen.

Onderhoud tips voor uw houten vloer

Zand en vuil op de houten vloer hebben een schurende werking waardoor uw houten vloer beschadigd kan raken. Zorg er daarom voor dat zand of vuil regelmatig verwijderd worden. Een goede deurmat kan helpen om het inlopen van zand of vuil te voorkomen.

Bij vloerverwarming adviseren wij om de temperatuur van het CV water niet hoger in te stellen dan 70 graden Celsius. Bij hogere temperaturen kan de parketvloer beschadigd raken. Een parketvloer vraagt niet veel onderhoud, maar dit is wel afhankelijk van het soort parketvloer. Gelakte vloeren vragen een andere reiniging dan een geïmpregneerde parketvloer.

Gelakte parketvloeren zijn zeer slijtvast en kunnen het beste afgenomen worden met een goed uitgewrongen doek. Met gebruik van een parketcleaner kan de vloer worden ontvet. Hierna polish aanbrengen zorgt voor een goed verzorgde vloer.

Geïmpregneerde parketvloeren met was of olie zijn goed bestand tegen het inwerken van vloeistoffen. Een behandeling van de toplaag met een beetje was of olie houdt de parketvloer in goede conditie. Herhaal dit regelmatig.

Een laminaatvloer is hygiënisch en makkelijk te reinigen met een goed uitgewrongen dweil. Niet te vochtig maken en het effect wordt versterkt als u op elke tien liter water een dopje laminaatcleaner toevoegt. Met goed onderhoud bent u verzekerd van een vloer die een lange levensduur heeft en zijn schoonheid ook op termijn blijft behouden.

Voor nadere informatie staat Stadhouders Parketvloeren in Terheijden u graag te woord. U kunt ons bereiken op 0765140610. Mobiel: 0651602529. Een e-mail sturen kan ook: stadhoudersparket@hotmail.com. U ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.