parket

Parket vloeren

Stadhouders Parketvloeren in Breda en levert parketvloeren aan particulieren, bedrijven en instellingen. Wij bedienen klanten in een radius van ongeveer 100 kilometer rond Breda. In de lange tijd van ons bestaan hebben wij ons gespecialiseerd in het leggen en onderhouden van diverse soorten parket. Parket is een prachtig natuurproduct en door de veelzijdigheid toepasbaar in allerlei verschillende interieurstijlen. Parket zoals de variëteit Tapis biedt een vrijwel onbeperkte keuze aan legpatronen. Het grote voordeel van parket, geleverd door Stadhouders Parketvloeren Breda, is dat deze een grote duurzaamheid heeft en makkelijk te reinigen is.

Wij kunnen allerlei soorten parketvloeren leveren, elk met hun specifieke eigenschappen. In onze showroom in Terheijden kunt u kennis maken met de vele mogelijkheden. Wij kunnen u dan adviseren over welke parketsoort voor uw toepassing het meest in aanmerking komt. Maakt u vooraf wel even een afspraak.

Traditioneel parket wordt ook wel Tapis parket genoemd en bestaat uit houten planken van 6 tot 10 mm dik die aansluitend en naadloos worden gelijmd en gespijkerd op een ondervloer. De ondervloer kan bestaan uit bijvoorbeeld multiplex of spaanplaat. De charme van Tapis parket is dat deze in diverse patronen gelegd kan worden. Bekende legpatronen zijn visgraatmotief, blokpatroon en Hongaarse of Weense punt. Tapis parket van Stadhouders Parketvloeren is verkrijgbaar in een groot aantal houtsoorten, motieven en kleurstellingen. De vloer wordt geschuurd en afgewerkt met olie of lak.

Een andere variëteit van parket is Bourgogne parket, een massieve vloer met een dikte van 9 mm en ziet er na het leggen uit als een plankenvloer. De planken kunnen aansluitend worden gelegd, maar ook kan een bijzonder effect worden bereikt met een v-groef. Ook bij Bourgogne parket bestaat de keuze uit een aantal legpatronen. Voorbeelden zijn walvisgraat patroon of blokpatroon, ook kan gekozen worden voor Hongaarse of Weense punt. De afwerkmethode is hetzelfde als bij Tapis parket.

 

Ondervloer

Zowel Tapis parket als Bourgogne parket zijn leverbaar in talrijke houtsoorten, elk met hun eigen kleur en uitstraling. Veel toegepaste houtsoorten om een licht effect te bereiken zijn onder andere Beuken, Essen en licht Eiken. Voor een klassieker effect kan gekozen worden voor donkerder houtsoorten als Jatoba, Noten of Wengé hout.

In ons assortiment voeren wij ook lamelparket. De onderlaag bestaat uit de wat goedkopere houtsoorten en de toplaag bestaat uit edelhout. Deze soort parket wordt zwevend gelegd en bestaat uit twee uitvoeringen: Delen met click systeem worden aan elkaar verbonden zonder gebruikmaking van lijm en de delen met mes en groef worden aan elkaar verlijmd. Doordat de toplaag van dure houtsoorten relatief dun is kan een gunstige prijs bereikt worden. De vloer wordt niet aan een ondervloer vastgemaakt, waardoor deze altijd verhuisbaar blijft. Doordat de toplaag dunner is dan bij traditioneel parket is de levensduur wel korter. Deze kan minder vaak geschuurd worden.

Naar welke soort parket uw voorkeur ook uitgaat, Stadhouders Parketvloeren in Breda kan u hierin prima adviseren. Neemt u voor een eerlijk en betrouwbaar advies contact met ons op, wij zijn u graag van dienst om uw droomvloer te realiseren.